Jadłospis
Poniedziałek 24.06.2024r.
Śniadanie: Kawa inka z mlekiem, kanapka z chleba żytniego z masłem, szynką konserwową i roszponką, sok jabłkowo-aroniowy.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami, makaron „durum z serem białym, jabłko prażone, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, polędwicą drobiową z warzywami, banan, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Wtorek 25.06.2024r.
Śniadanie: Mleko, bułka orkiszowa z masłem, pastą twarogową z suszonymi pomidorami, arbuz.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Krupnik z kaszy, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony (wieprzowy), sałata lodowa z jogurtem, kompot truskawkowo-wiśniowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, kurczakiem gotowanym i kolorową papryką, jabłko, herbata malinowa.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Środa 26.06.2024r.
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, angielka z masłem i dżemem morelowym, banan.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, ryż paraboliczny, strogonow z mięsa indyczego (pieczarki, papryka), kompot śliwkowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, serem żółtym i pomidorem, jabłko, herbatka owocowa.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Czwartek 27.06.2024r.
Śniadanie: Kakao, bułka kajzerka z masłem, parówka z szynki na ciepło, ketchup b/konserwantów, arbuz.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami, pierogi z truskawkami w polewie jogurtowej.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, baleronem drobiowym i rukolą, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Piątek 28.06.2024r.
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, angielka z masłem, rzodkiewką i szczypiorkiem, sok jabłkowo-aroniowy.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa ziemniaczana, kasza bulgur, pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym, górek małosolny, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem i pastą wyrobu własnego (ryba na parze z warzywami), jabłko, bawarka.
Alergeny: mleko, gluten, sezam, ryba
Dzieci w ciągu dnia korzystają z wody mineralnej.