Jadłospis
Poniedziałek 10.11.2025r.
Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, angielka z masłem, humusem z suszonymi pomidorami, sok jabłkowo-pomarańczowy.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami, ryż basmati z polewą jogurtowo-malinową, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, krakowską suchą i ogórkiem małosolnym, suszone chipsy z jabłek, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Wtorek 11.11.2025r.
Śniadanie:
Alergeny:
Obiad: Narodowe Święto Niepodległości
Alergeny:
Podwieczorek:
Alergeny:
Środa 12.11.2025r.
Śniadanie: Kakao, bułka wieloziarnista z masłem, serem żółtym i kolorową papryką, banan.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa z soczewicy z ziemniakami, makaron „durum” z szynką i szpinakiem, kompot śliwkowo-agrestowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba z siemieniem lnianym z masłem, polędwicą Hrabiego i rzodkiewką, jabłko, herbatka owocowa.
Alergeny: mleko, gluten
Czwartek 13.11.2025r.
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, angielka z masłem, serkiem naturalnym i szczypiorkiem, sok jabłkowo-miętowy.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym, ziemniaki z koperkiem, pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym, bukiet warzyw, kompot truskawkowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba słonecznikowego z masłem, filetem wędzony z kurczaka i kiełkami soi, jabłko, herbata malinowa.
Alergeny: mleko, gluten
Piątek 14.11.2025r.
Śniadanie: Kawa inka z mlekiem, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, sałatą i kiełbasą szynkową, gruszka.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Obiad: Zupa marchewkowa z ziemniakami, kasza bulgur, filet indyczy duszony w porach, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Jogurt naturalny z prażonymi ziarnami pszenicy w polewie miodowej, bułka maślana z masłem, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten
Dzieci w ciągu dnia korzystają z wody mineralnej
