Jadłospis
Poniedziałek 31.03.2025r.
Śniadanie: Mleko, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, serem białym i czosnkiem niedźwiedzim, banan.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Obiad: Zupa ziemniaczana z koperkiem, kasza gryczana, potrawka z kurczaka, fasolka szparagowa, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba żytniego z masłem, szynką konserwową i rzodkiewką, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten
Wtorek 01.04.2025r.
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, angielka z masłem, pastą ze słonecznika i szczypiorkiem, sok jabłkowo-gruszkowy.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Krupnik z ryżu, ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, sałata lodowa z jogurtem naturalnym, kompot truskawkowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, wędzonym filetem drobiowym i zielonym ogórkiem, jabłko, herbata z owoców leśnych.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Środa 02.04.2025r.
Śniadanie: Kakao, bułka kajzerka z masłem, parówka wieprzowo- drobiowa na ciepło, ketchup b/konserwantów, gruszka.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, makaron „durum” z serem białym, jabłko prażone, kompot śliwkowo-agrestowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, polędwicą zbójnicką i kolorową papryką, cryspy owocowe, herbata malinowa.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Czwartek 03.04.2025r.
Śniadanie: Płatki kukurydziane b/g z mlekiem, angielka z masłem i miodem, banan.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa szczawiowa z grzankami i jajkiem, ziemniaki z koperkiem, eskalopek indyczy, warzywa blanszowane, kompot wiśniowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, sałatką z tuńczyka i natką pietruszki, jabłko, bawarka.
Alergeny: mleko, gluten, sezam, ryba
Piątek 04.04.2025r. Międzynarodowy Dzień Marchewki
Śniadanie: Kawa inka z mlekiem, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, sałatą i kiełbasą szynkową, sok jabłkowo-marchewkowy.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, pierogi z mięsem, surówka z marchewki, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Serek naturalny z musem brzoskwiniowym, rogal maślany z masłem, chipsy z surowej marchewki, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten
Dzieci w ciągu dnia korzystają z wody mineralnej