Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 17.03.2025r.

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, angielka z masłem i miodem, sok jabłkowo-gruszkowy.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami, makaron spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym (łopatka wp) z warzywami, kompot śliwkowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, sałatą i wędzonym filetem z indyka, jabłko, bawarka.
Alergeny: mleko, gluten, sezam

Wtorek 18.03.2025r.

Śniadanie: Kawa inka z mlekiem, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, serem białym i szczypiorkiem, banan.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Obiad: Krem z dyni z grzankami, ziemniaki z koperkiem, kotlet pożarski (drobiowy), sałatka z buraczków, kompot truskawkowo-agrestowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba dyniowego z masłem, szynką konserwową i kolorową papryką, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten

Środa 19.03.2025r.

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, angielka z masłem, humusem z suszonymi pomidorami i kiełkami soi, sok winogronowy.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, kasza pęczak, schab w sosie własnym, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Jogurt naturalny z malinami, bułka maślana z masłem, jabłko, herbatka owocowa.
Alergeny: mleko, gluten

Czwartek 20.03.2025r.

Śniadanie: Mleko, kanapka z chleba żytniego z masłem, serkiem twarogowym i czarnuszką, gruszka.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Lane kluski na rosole, ziemniaki z koperkiem, duszona pałka z kurczaka, gotowana marchewka z groszkiem, kompot wiśniowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, sałatką z tuńczyka i natką pietruszki, crispy owocowe, herbata malinowa.
Alergeny: mleko, gluten, sezam, ryba

Piątek 21.03.2025r.

Śniadanie: Kakao, bułka szpinakowa z masłem, serem żółtym i rzodkiewką, banan.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami, pierogi z serem, musem z mango i polewą jogurtową, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, polędwicą sopocką i zielonym ogórkiem, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten, sezam

Dzieci w ciągu dnia korzystają z wody mineralnej