Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 29.11.2021r.

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, angielka z masłem, rzodkiewką i szczypiorkiem, jabłko.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, makaron „durum” z sosem mięsno-pomidorowym, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko,gluten,seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pastą z tuńczyka i natką pietruszki, jabłko, herbata rooibos.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 

Wtorek 30.11.2021r.

Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku, kanapka z chleba pszenno-żytniego, serem białym i czosnkiem niedźwiedzim, jabłko.
Alergeny: mleko,gluten,sezam
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem „durum”, naleśniki z dżemem, kompot truskawkowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko,gluten,seler,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, serem żółtym i kiełbasą szynkową, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 

Środa 01.12.2021r.

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, angielka z masłem, jajkiem i szczypiorkiem, banan.
Alergeny: mleko,gluten,jajko
Obiad: Krupnik z kaszy, ziemniaki z koperkiem, eskalopek indyczy, mix sałat, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko,gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, schabem gotowanym i czerwoną papryką, jabłko, bawarka.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 

Czwartek 02.12.2021r.
Śniadanie: Kawa inka z mlekiem, bułka wieloziarnista z masłem, szynką wiejską, zielonym ogórkiem, winogrono.
Alergeny: mleko,gluten,sezam
Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami, kasza pęczak, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, kapusta kiszona zasmażana, kompot truskawkowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko,gluten,seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, serem mozzarella i pomidorem, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 

Piątek 03.12.2021r.

Śniadanie: Płatki kukurydziane b/g z mlekiem, chałka z masłem, jabłko.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym, ziemniaki z koperkiem, kotlet pożarski (drobiowy) mizeria, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko,gluten,seler,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, polędwicą sopocką i serkiem gusto, rukola, banan, herbata rooibos.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 

Dzieci w ciągu dnia korzystają z wody mineralnej