Jadłospis
Poniedziałek 18.11.2024r.
Śniadanie: Mleko, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, serkiem naturalnym i szczypiorkiem, banan.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Obiad: Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami, ryż paraboliczny, kurczak orientalny z ananasem, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba żytniego z masłem, kiełbasą szynkową i kolorową papryką, jabłko, bawarka.
Alergeny: mleko, gluten
Wtorek 19.11.2024r.
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, angielka z masłem i powidłami śliwkowymi, sok jabłkowo-gruszkowy.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Rosół z makaronem „durum”, ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, sałata lodowa z jogurtem, kompot truskawkowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pasztetem zapiekanym i kiełkami soi, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Środa 20.11.2024r.
Śniadanie: Kawa inka z mlekiem, bułka szpinakowa z masłem, sałatą i krakowską suchą, mandarynka.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, kasza jęczmienna, filet indyczy duszony w porach, surówka z marchewki, kompot śliwkowo-agrestowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, serem żółtym i zielonym ogórkiem, jabłko, herbatka owocowa.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Czwartek 21.11.2024r.
Śniadanie: Zacierki na mleku, angielka z masłem, jajkiem i szczypiorkiem, gruszka.
Alergeny: mleko, gluten, jajko
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z serem białym i brzoskwinią, kompot wiśniowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, polędwicą sopocką i pomidorem, jabłko, herbatka malinowa.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Piątek 22.11.2024r.
Śniadanie: Kakao, Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, szynką konserwową i rzodkiewką, melon.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Obiad: Krem z brokułów z grzankami, ziemniaki z koperkiem, ryba w warzywach „po grecku”, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko, ryba
Podwieczorek: Jogurt naturalny z musem truskawkowym, chlebek turecki z masłem, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten
Dzieci w ciągu dnia korzystają z wody mineralnej