Jadłospis
Poniedziałek 30.06.2025r.
Śniadanie: Płatki kukurydziane b/g z mlekiem, angielka z masłem, serem białym i czosnkiem niedźwiedzim, sok jabłkowo-miętowy.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami, łazanki z kapustą kiszoną, pieczarkami i mięsem (łopatka wp), kompot truskawkowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba żytniego z masłem, szynką drobiową i ogórkiem kiszonym, crispy owocowe, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten
Wtorek 01.07.2025r.
Śniadanie: Kakao, bułka kajzerka z masłem, parówka z szynki na ciepło, ketchup b/konserwantów, arbuz.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa marchewkowa z grzankami, ziemniaki z koperkiem, nugetsy z kurczaka, mizeria, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba dyniowego z masłem, serem żółtym i kolorową papryką, jabłko, herbata malinowa.
Alergeny: mleko, gluten
Środa 02.07.2025r.
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, angielka z masłem, pastą jajeczną i szczypiorkiem, banan.
Alergeny: mleko, gluten, jajko
Obiad: Barszcz biały z ziemniakami i białą kiełbasą, pampuchy z polewą jogurtowo-truskawkową, kompot wiśniowo-agrestowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba z siemieniem lnianym z masłem, polędwicą sopocką i rzodkiewką, jabłko, bawarka
Alergeny: mleko, gluten
Czwartek 03.07.2025r.
Śniadanie: Mleko, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, serkiem twarogowym z grillowaną papryką, arbuz.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Obiad: Rosół z makaronem „durum”, ziemniaki z koperkiem, duszona pałka z kurczaka, buraczki zasmażane, kompot śliwkowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba słonecznikowego z masłem, sałatą i szynką konserwową, jabłko.
Alergeny: mleko, gluten
Piątek 04.07.2025r.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chałka z masłem i miodem, sok jabłkowo-gruszkowy.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza gryczana, gulasz wieprzowy (szynka wp), surówka „colesław”, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem i pastą wyrobu własnego (ryba na parze z warzywami), jabłko, bawarka.
Alergeny: mleko, gluten, sezam, ryba
Dzieci w ciągu dnia korzystają z wody mineralnej