Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 21.10.2024r.

Śniadanie: Mleko, kanapka z chleba żytniego z masłem, pasta serowa z wędzoną papryką i szczypiorkiem, banan.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa ziemniaczana z natką pietruszki, puree ziemniaczane z koperkiem, kotlet mielony (wieprzowy), marchewka gotowana, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, polędwicą drobiową z warzywami, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten, sezam

Wtorek 22.10.2024r.

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, angielka z masłem i miodem, sok winogronowy.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, ryż paraboliczny, medaliony indycze, surówka z ogórka kiszonego, kompot truskawkowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, schabem pieczonym i rzodkiewką, jabłko, bawarka.
Alergeny: mleko, gluten, sezam

Środa 23.10.2024r.

Śniadanie: Kawa inka z mlekiem, bułka orkiszowa z masłem, sałatą i krakowską suchą, gruszka.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa wiśniowa z makaronem „ durum”, ziemniaki z koperkiem, ryba w warzywach (po grecku),kompot śliwkowo-agrestowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko, ryba
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, serem żółtym i pomidorem, jabłko, herbatka owocowa.
Alergeny: mleko, gluten, sezam

Czwartek 24.10.2024r.

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal maślany z masłem i powidłami śliwkowymi, sok jabłkowo-aroniowy.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami, kasza bulgur, sznycel z karczku w tymianku, surówka z selera z żurawiną, kompot wiśniowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, szynką drobiową i zielonym ogórkiem, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten, sezam

Piątek 25.10.2024r.

Śniadanie: Kakao, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pasztetem z gęsiną i kolorową papryką, melon.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Obiad: Krupnik z kaszy, kopytka, gulasz wieprzowy (szynka wp), kapusta kiszona zasmażana, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Serek naturalny z musem jabłkowo-brzoskwiniowym, chlebek turecki z masłem, crispy owocowe, herbata z owoców leśnych.
Alergeny: mleko, gluten

Dzieci w ciągu dnia korzystają z wody mineralnej