Jadłospis
Poniedziałek 21.10.2024r.
Śniadanie: Mleko, kanapka z chleba żytniego z masłem, pasta serowa z wędzoną papryką i szczypiorkiem, banan.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa ziemniaczana z natką pietruszki, puree ziemniaczane z koperkiem, kotlet mielony (wieprzowy), marchewka gotowana, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, polędwicą drobiową z warzywami, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Wtorek 22.10.2024r.
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, angielka z masłem i miodem, sok winogronowy.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, ryż paraboliczny, medaliony indycze, surówka z ogórka kiszonego, kompot truskawkowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, schabem pieczonym i rzodkiewką, jabłko, bawarka.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Środa 23.10.2024r.
Śniadanie: Kawa inka z mlekiem, bułka orkiszowa z masłem, sałatą i krakowską suchą, gruszka.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa wiśniowa z makaronem „ durum”, ziemniaki z koperkiem, ryba w warzywach (po grecku),kompot śliwkowo-agrestowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko, ryba
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, serem żółtym i pomidorem, jabłko, herbatka owocowa.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Czwartek 24.10.2024r.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal maślany z masłem i powidłami śliwkowymi, sok jabłkowo-aroniowy.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami, kasza bulgur, sznycel z karczku w tymianku, surówka z selera z żurawiną, kompot wiśniowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, szynką drobiową i zielonym ogórkiem, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Piątek 25.10.2024r.
Śniadanie: Kakao, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pasztetem z gęsiną i kolorową papryką, melon.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Obiad: Krupnik z kaszy, kopytka, gulasz wieprzowy (szynka wp), kapusta kiszona zasmażana, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Serek naturalny z musem jabłkowo-brzoskwiniowym, chlebek turecki z masłem, crispy owocowe, herbata z owoców leśnych.
Alergeny: mleko, gluten
Dzieci w ciągu dnia korzystają z wody mineralnej