KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Poniedziałek 3.05.2021r.

Śniadanie:
Alergeny:
Obiad: ŚWIĘTO KONSTYTUCJI 3 MAJA
Alergeny:
Podwieczorek:
Alergeny:

 
Wtorek 4.05.2021r.

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, angielka z masłem, rzodkiewką i szczypiorkiem, sok jabłkowo-gruszkowy.
Alergeny: mleko,gluten,sezam,
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, poduszona pierś z indyka, surówka wielowarzywna, kompot truskawkowo-wiśniowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, sałatą i schabem gotowanym, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 
Środa 5.05.2021r.

Śniadanie: Bawarka, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem i pasztetem z gęsi z żurawiną, banan.
Alergeny: mleko,gluten,sezam,jajko
Obiad: Zupa dyniowa z ziemniakami, kasza gryczana, pulpet wieprzowy w sosie chrzanowym, fasolka szparagowa, kompot truskawkowo-śliwkowy
Alergeny: seler,mleko,gluten
Podwieczorek: Jogurt naturalny z musem truskawkowym, chlebek turecki z masłem, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 
Czwartek 6.05.2021r.

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, angielka z masłem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, sok jabłkowo-malinowy.
Alergeny: mleko,gluten,sezam
Obiad: Rosół z makaronem "durum", ziemniaki z koperkiem, duszona pałka z kurczaka, marchewka gotowana, kompot truskawkowo-agrestowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pastą jajeczną i szczypiorkiem, melon, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam,jajko

 
Piątek 7.05.2021r.

Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku, kanapka z chleba słonecznikowego z masłem, wędzonym filetem z indyka i czerwoną papryką, gruszka.
Alergeny: mleko,gluten,sezam
Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami, naleśniki z serem i polewą malinową, kompot truskawkowo-porzeczkowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pastą z tuńczyka i natką pietruszki, jabłko, herbata rooibos.
Alergeny: mleko,gluten,sezam,ryba

DZIECI W CIĄGU DNIA KORZYSTAJĄ Z WODY MINERALNEJ