KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Poniedziałek 13.09.2021r.

Śniadanie: Kakao, kanapka z chleba słonecznikowego z masłem, serem białym i ziołami, winogrono.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony wieprzowy, sałata z jogurtem, kompot wieloowocowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, wędzonym filetem z indyka i czerwoną papryką, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 
Wtorek 14.09.2021r.

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chlebek kukurydziany z masłem i miodem, sok jabłkowy.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, kasza jęczmienna, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, bukiet warzyw, kompot truskawkowo-wiśniowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pasztetem drobiowym zapiekanym i ogórkiem kiszonym, śliwka, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

 

Środa 15.09.2021r.

Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, jajkiem, pomidorem i szczypiorkiem, sok jabłkowo-aroniowy.
Alergeny: mleko,gluten,sezam,jajko
Obiad: Lane kluski na rosole, ziemniaki z koperkiem, duszona pałka z kurczaka, marchewka gotowana, kompot śliwkowo-porzeczkowy.
Alergeny: seler,gluten,mleko,jajko
Podwieczorek: Budyń waniliowy z musem jagodowym, rogal maślany z masłem, banan, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 

Czwartek 16.09.2021r.

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, angielka z masłem, rzodkiewką i szczypiorkiem, crispy owocowe.
Alergeny: mleko,glutem
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, pampuchy z polewą jogurtowo-malinową, kompot truskawkowo-agrestowy.
Alergeny: seler,gluten,mleko,jajko
Podwieczorek: Bułka orkiszowa z masłem, sałatą i kiełbasą szynkową, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 

Piątek 17.09.2021r.

Śniadanie: Bawarka, kanapka z chleba z siemieniem lnianym z masłem, żółtym serem i pomidorem, gruszka.
Alergeny: mleko,gluten,sezam
Obiad: Krem z zielonych warzyw z grzankami, ziemniaki z koperkiem, filet rybny panierowany, surówka z selera z żurawiną, kompot truskawkowo-śliwkowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko,ryba
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, roladą drobiową i rzodkiewką, jabłko, herbata rooibos.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

Dzieci w ciągu dnia korzystają z wody mineralnej