KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Poniedziałek 19.07.2021r.

Śniadanie: Płatki pszenne pełnoziarniste z mlekiem, angielka z masłem, rzodkiewką i szczypiorkiem, sok jabłkowo-gruszkowy.
Alergeny: mleko,gluten,sezam,jajko
Obiad: Zupa wiśniowa z makaronem "durum", ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka panierowany w sezamie, sałata z jogurtem, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko,gluten,seler,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pasztetem z gęsiną i kolorową papryką, winogrono, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam,jajko

 
Wtorek 20.07.2021r.

Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku, kanapka z chleba słonecznikowego z masłem, serem białym i szczypiorkiem, banan.
Alergeny: mleko,gluten,sezam
Obiad: Zupa dyniowa z ziemniakami, ryż paraboliczny, potrawka z indyka, brokuł gotowany, kompot truskawkowo-wiśniowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, szynka wiejską i pomidorem, truskawki, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 

Środa 21.07.2021r.

Śniadanie: Kakao, bułka orkiszowa z masłem, sałatą i krakowską suchą, arbuz.
Alergeny: mleko,gluten,sezam
Obiad: Lane kluski na rosole, ziemniaki z koperkiem, duszone pałka z kurczaka, marchewka gotowana, kompot truskawkowo-śliwkowy
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem wiśniowym, chlebek turecki z masłem, crispy owocowe, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 

Czwartek 22.07.2021r.

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, angielka z masłem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, sok jabłkowo-aroniowy.
Alergeny: mleko,gluten,sezam
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami, kasza pęczak, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, fasolka szparagowa , kompot truskawkowo-agrestowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem i roladą drobiową z warzywami, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 

Piątek 23.07.2021r.

Śniadanie: Bawarka, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, parówki "z szynki" na ciepło, ketchup b/konserwantów, melon.
Alergeny: mleko,gluten,sezam
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, pierogi z serem, jabłko prażone, kompot truskawkowo-porzeczkowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba żytniego z masłem i pastą z tuńczyka z natką pietruszki, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam,ryba

 

Dzieci w ciągu dnia korzystają z wody mineralnej