Jadłospis
Poniedziałek 03.11.2025r.
Śniadanie: Mleko, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, serem białym i bruschettą, gruszka.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami, ryż paraboliczny z warzywami, potrawka z kurczaka, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Angielka z masłem, polędwicą sopocką i ogórkiem małosolnym, jabłko, herbata malinowa.
Alergeny: mleko, gluten
Wtorek 04.11.2025r.
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chlebek kukurydziany z masłem i miodem, sok jabłkowo-miętowy.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Rosół z makaronem „durum”, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony (wieprzowy), sałata lodowa z jogurtem naturalnym, kompot truskawkowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, szynką drobiową i kiełkami soi, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Środa 05.11.2025r.
Śniadanie: Kawa inka z mlekiem, bułka szpinakowa z masłem, krakowską parzoną i zielonym ogórkiem, banan.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa ziemniaczana z natką pietruszki, kasza gryczana, gulasz drobiowy z indyka, gotowana marchewka, kompot śliwkowo-agrestowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem malinowym, chlebek turecki z masłem, jabłko, herbata z owoców leśnych.
Alergeny: mleko, gluten
Czwartek 06.11.2025r.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, angielka z masłem, pastą jajeczną i szczypiorkiem, sok winogronowy.
Alergeny: mleko, gluten, jajko
Obiad: Krupnik z ryżu, ziemniaki z koperkiem, filet rybny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko, ryba
Podwieczorek: Kanapka z chleba słonecznikowego z masłem, schabem pieczonym i kolorową papryką, jabłko, bawarka.
Alergeny: mleko, gluten
Piątek 07.11.2025r.
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku, bułka kajzerka z masłem, sałatą i kiełbasą szlachecką, mandarynka.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, kluski leniwe, jabłko prażone, kompot wiśniowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pasztetem zapiekanym i rzodkiewką, crispy owocowe, herbatka owocowa.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Dzieci w ciągu dnia korzystają z wody mineralnej
