KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Poniedziałek 14.06.2021r.

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, angielka z masłem, serem białym i szczypiorkiem, truskawki.
Alergeny: mleko,gluten,sezam
Obiad: Krupnik z kasza jaglanej z ziemniakami, makaron "durum" z sosem mięsno-pomidorowym (łopatka wp) z warzywami, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko,gluten,seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, roladą drobiową z żurawiną, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 

Wtorek 15.06.2021r.

Śniadanie: Mleko, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pastą jajeczną i szczypiorkiem, sok jabłkowo-rabarbarowy.
Alergeny: mleko,gluten,sezam
Obiad: Lane kluski na rosole, ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka panierowany w płatkach kukurydzianych, mix sałat, kompot truskawkowo-wiśniowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba dyniowego z masłem, szynką konserwową i kolorową papryką, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 

Środa 16.06.2021r.

Śniadanie: Kawa inka z mlekiem, kanapka z chleba z siemieniem lnianym z masłem, wędzonym fileten z indyka i pomidorem, arbuz.
Alergeny: mleko,gluten,sezam
Obiad: Barszcz biały z kiełbasą białą i ziemniakami, kluski leniwe, jabłko prażone, kompot truskawkowo-śliwkowy
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, sałatą i schabem piecznoym, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 
Czwartek 7.06.2021r.

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, angielka z masłem, rzodkiewką i szczypiorkiem, truskawki.
Alergeny: mleko,gluten,sezam
Obiad: Krem wielowarzywny z grzankami, kasza bulgur, gulasz wołowy, buraczki zasmażane, kompot truskawkowo-agrestowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pasztetem z ciecierzycy i ogórkiem małosolnym, gruszka, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 
Piątek 18.06.2021r.

Śniadanie: Bawarka, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem i polędwicą drobiową z warzywami, crispy owocowe.
Alergeny: mleko,gluten,sezam
Obiad: Zupa selerowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, kotlet rybny, surówka z kiszonej kapusty, kompot truskawkowo-porzeczkowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko,ryba
Podwieczorek: Kakao, bułka drożdżowa z serem, sałatka owocowa.
Alergeny: mleko,gluten,sezam,jajko

DZIECI W CIĄGU DNIA KORZYSTAJĄ Z WODY MINERALNEJ