Jadłospis
Poniedziałek 16.09.2024r.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, angielka z masłem i miodem, sok jabłkowo-aroniowy.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami, makaron „durum” z kurczakiem i brokułami, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, szynką wiejską i pomidorem, jabłko, bawarka.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Wtorek 17.09.2024r.
Śniadanie: Mleko, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, serem białym i czarnuszką, śliwka.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Obiad: Krem z dyni z prażonymi pestkami dyni, ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, mizeria, kompot wiśniowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kabanos drobiowy, bułka kajzerka z masłem i kolorową papryką, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten
Środa 18.09.2024r.
Śniadanie: Kakao, kanapka z chleba siemieniem lnianym z masłem, polędwicą sopocką i zielonym ogórkiem, banan.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa gołąbkowa z ziemniakami, pampuchy z polewą jogurtowo-malinową, kompot truskawkowo-agrestowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba z pszenno-żytniego z masłem z masłem, pasztetem zapiekanym i rzodkiewką, jabłko, herbata z owoców leśnych.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Czwartek 19.09.2024r.
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, angielka z masłem, jajkiem i szczypiorkiem, sok jabłkowo-gruszkowy.
Alergeny: mleko, gluten, jajko
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza bulgur, filet indyczy duszony w porach, surówka z marchewki, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, serem żółtym i pomidorem, jabłko, herbatka owocowa.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Piątek 20.09.2024r.
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, sałatą i krakowską suchą arbuz.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Obiad: Krupnik z ryżu, ziemniaki z koperkiem, ryba duszona w warzywach „po grecku”, kompot truskawkowo-śliwkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko, ryba
Podwieczorek: Serek naturalny z musem jabłkowo-brzoskwiniowym, chlebek kukurydziany z masłem, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten
Dzieci w ciągu dnia korzystają z wody mineralnej