Jadłospis
Poniedziałek 17.03.2025r.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, angielka z masłem i miodem, sok jabłkowo-gruszkowy.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami, makaron spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym (łopatka wp) z warzywami, kompot śliwkowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, sałatą i wędzonym filetem z indyka, jabłko, bawarka.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Wtorek 18.03.2025r.
Śniadanie: Kawa inka z mlekiem, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, serem białym i szczypiorkiem, banan.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Obiad: Krem z dyni z grzankami, ziemniaki z koperkiem, kotlet pożarski (drobiowy), sałatka z buraczków, kompot truskawkowo-agrestowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba dyniowego z masłem, szynką konserwową i kolorową papryką, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten
Środa 19.03.2025r.
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, angielka z masłem, humusem z suszonymi pomidorami i kiełkami soi, sok winogronowy.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, kasza pęczak, schab w sosie własnym, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Podwieczorek: Jogurt naturalny z malinami, bułka maślana z masłem, jabłko, herbatka owocowa.
Alergeny: mleko, gluten
Czwartek 20.03.2025r.
Śniadanie: Mleko, kanapka z chleba żytniego z masłem, serkiem twarogowym i czarnuszką, gruszka.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Lane kluski na rosole, ziemniaki z koperkiem, duszona pałka z kurczaka, gotowana marchewka z groszkiem, kompot wiśniowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, sałatką z tuńczyka i natką pietruszki, crispy owocowe, herbata malinowa.
Alergeny: mleko, gluten, sezam, ryba
Piątek 21.03.2025r.
Śniadanie: Kakao, bułka szpinakowa z masłem, serem żółtym i rzodkiewką, banan.
Alergeny: mleko, gluten
Obiad: Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami, pierogi z serem, musem z mango i polewą jogurtową, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, polędwicą sopocką i zielonym ogórkiem, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten, sezam
Dzieci w ciągu dnia korzystają z wody mineralnej