KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Poniedziałek 12.04.2021r.

Śniadanie: Kawa inka z mlekiem, bułka kajzerka z masłem, sałatą i żółtym serem, sok jabłkowo-aroniowy.
Alergeny: mleko,gluten,sezam
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami, placki z jabłkiem i serkiem naturalnym i miodem, kompot wieloowocowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, szynką wiejską i rzodkiewką, gruszka, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 
Wtorek 13.04.2021r.

Śniadanie: Płatki pszenne pełnoziarniste z mlekiem, angielka z masłem i powidłami śliwkowymi, jabłko.
Alergeny: mleko,gluten,sezam,
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, potrawka z kurczaka, sałatka z buraczków, kompot truskawkowo-wiśniowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem i kolorową papryką, parówka cielęca na ciepło, ketchuo b/k, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 
Środa 14.04.2021r.

Śniadanie: Bawarka, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, jajkiem i szczypiorkiem, banan.
Alergeny: mleko,gluten,sezam,jajko
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, kasza jęczmienna, karczek w sosie własnym, ogórek kiszony, kompot truskawkowo-śliwkowy
Alergeny: seler,mleko,gluten
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, roladą drobiową i rzodkiewką, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 
Czwartek 15.04.2021r.

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, angielka z masłem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, sok jabłkowo-malinowy.
Alergeny: mleko,gluten,sezam
Obiad: Rosół z makaronem "durum", ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, sałata z jogurtem, kompot truskawkowo-agrestowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pasztetem drobiowym zapiekanym i pomidorem, jablko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,sezam

 
Piątek 16.04.2021r.

Śniadanie: Mleko, kanapka z chleba słonecznikowego z masłem, serem białym i ziołami, gruszka.
Alergeny: mleko,gluten,sezam
Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami, ryż paraboliczny, filet z kurczaka z warzywami, kompot truskawkowo-porzeczkowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pastą z tuńczyka i natką pietruszki, jabłko, herbata rooibos.
Alergeny: mleko,gluten,sezam,ryba

Dzieci w ciągu dnia korzystają z wody mineralnej