Aktualności

Przerwa wakacyjna 2018 - wykaz pracujących przedszkoli
Wyniki ewaluacji wewnętrznej 2018
REKRUTACJA  rok szkolny 2018 / 2019
Zajęcia dodatkowe
Opłaty
Jadłospis

Nasze przedszkole od kilku lat należy do „Łódzkiej Sieci Szkół i Przedszkoli Promujących Zdrowie” dlatego też kładziemy duży nacisk na zdrowe żywienie dzieci.

Dbamy o to aby produkty przeznaczone do sporządzania potraw były jak najmniej przetworzone – naturalne ,wysokiej jakości i dostarczały dzieciom wszystkich niezbędnych składników odżywczych i energetycznych

Przygotowując posiłki nie stosujemy ulepszaczy smaku ani konserwantów, nie używamy kostek rosołowych, nie używamy gotowych przypraw typu Vegeta, Jarzynka. Stosujemy wiele naturalnych ziół. Wprowadziliśmy do jadłospisu różnego rodzaju kasze oraz różne rodzaje pieczywa. Każdego dnia dzieci spożywają świeże owoce i warzywa. Podajemy do picia naturalne, przecierowe soki, herbatki ziołowe i owocowe. Dzieci mają stały dostęp do wody źródlanej.

PONIEDZIAŁEK 23.04.2017r.
Śniadanie: Bawarka, kanapka z chleba słonecznikowego z masłem, jajkiem, pomidorem i szczypiorkiem, gruszka.
Alergeny: mleko,gluten,jajko
Obiad: Krupnik z kaszy, ziemniaki z koperkiem, pulpet drobiowo-wieprzowy w sosie pomidorowym, sałata z jogurtem, kompot wieloowocowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem i polędwicą drobiową z warzywami, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

WTOREK 24.04.2017r.
Śniadanie: Lane kluski na mleku, angielka z masłem i rzodkiewką, sok jabłkowo-truskawkowy.
Alergeny: mleko,gluten,jajko
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, kasza pęczak, gulasz wieprzowy (szynka b/k), surówka z ogórka kiszonego i jabłka, kompot truskawkowo-agrestowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten
Podwieczorek: Kabanos drobiowy, chleb pszenno-żytni z masłem i kolorową papryką, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

ŚRODA 25.04.2017r.
Śniadanie: Mleko, bułka wieloziarnista z masłem, serem białym i czosnkiem niedźwiedzim, banan.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Zupa jarzynowa z kaszą manną, pyzy z mięsem, kapusta kiszona zasmażana, kompot truskawkowo-wiśniowy.
Alergeny: mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba z siemieniem lnianym z masłem, sałatą i kurczakiem gotowanym, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

CZWARTEK 26.04.2017r.
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, bułka kukurydziana z masłem i miodem, sok jabłkowo-porzeczkowy.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym, ziemniaki z koperkiem, schab gotowany w sosie chrzanowym, surówka z selera, papryki i marchewki, kompot truskawkowo-porzeczkowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z pastą wyrobu własnego (ryba na parze), jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,ryba

PIĄTEK 27.04.2017r.
Śniadanie: Kawa inka z mlekiem, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, żółtym serem i zielonym ogórkiem, melon.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Zupa wiśniowa z makaronem „durum”, ziemniaki z koperkiem, kotlet z jajka, bukiet warzyw, kompot truskawkowo-śliwkowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba żytniego z masłem, szynką wiejską i pomidorem, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

DZIECI W CIĄGU DNIA KORZYSTAJĄ Z WODY MINERALNEJ