Aktualności

Aby Święta były wyjątkowymi
dniami w roku,
by choinka w każdych oczach
zalśniła blaskiem,
by kolacja wigilijna wniosła
w serca spokój
a radość pojawiała się
z każdym nowym brzaskiem.
By prezenty ucieszyły
każde smutne oczy
a kolędowych śpiewów
nie było dość.
Wesołych świąt i Do siego Roku!
życzy

Dyrekcja i Pracownicy Przedszkola


Zajęcia dodatkowe
Opłaty
Jadłospis

Nasze przedszkole od kilku lat należy do „Łódzkiej Sieci Szkół i Przedszkoli Promujących Zdrowie” dlatego też kładziemy duży nacisk na zdrowe żywienie dzieci.

Dbamy o to aby produkty przeznaczone do sporządzania potraw były jak najmniej przetworzone – naturalne ,wysokiej jakości i dostarczały dzieciom wszystkich niezbędnych składników odżywczych i energetycznych

Przygotowując posiłki nie stosujemy ulepszaczy smaku ani konserwantów, nie używamy kostek rosołowych, nie używamy gotowych przypraw typu Vegeta, Jarzynka. Stosujemy wiele naturalnych ziół. Wprowadziliśmy do jadłospisu różnego rodzaju kasze oraz różne rodzaje pieczywa. Każdego dnia dzieci spożywają świeże owoce i warzywa. Podajemy do picia naturalne, przecierowe soki, herbatki ziołowe i owocowe. Dzieci mają stały dostęp do wody źródlanej.

PONIEDZIAŁEK 22.01.2018r.
Śniadanie: Lane kluski na mleku, angielka z masłem i kiełkami soi, sok jabłkowo-malinowy.
Alergeny: mleko,gluten,jajko
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza jaglana, pulpeciki drobiowe ,surówka wielowarzywna, kompot truskawkowo-śliwkowy.
Alergeny: seler,gluten,mleko,jajko
Podwieczorek:Kanapka z chleba pszenno-żytniego z pastą wyrobu własnego (ryba na parze) i natką pietruszki, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,ryba

WTOREK 23.01.2018r.
Śniadanie: Mleko, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem, melon.
Alergeny: mleko,gluten,jajko
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, schab gotowany w sosie chrzanowym, fasolka szparagowa, kompot wieloowocowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten
Podwieczorek:Serek naturalny z musem jabłkowo-brzoskwiniowym i ekspandowaną pszenicą z amarantusem i migdałami, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

ŚRODA 24.01.2018r.
Śniadanie: Płatki owsiane BIO na mleku, angielka z masłem i żółtym serem, rzodkiew biała, crispy owocowe.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Krupnik z kaszy, ziemniaki z koperkiem, duszona pałka z kurczaka,
marchewka gotowana, kompot truskawkowo-wiśniowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten
Podwieczorek:Kanapka z chleba dyniowego z masłem, krakowską parzoną i ogórkiem
kiszonym, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

CZWARTEK 25.01.2018r.
Śniadanie: Bawarka, bułka kajzerka z masłem, parówka cielęca na gorąco, ketchup bez konserwantów, sok jabłkowo-gruszkowy.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami, kluski leniwe, sałatka owocowa
(brzoskwinia,jabłko,ananas), kompot truskawkowo-porzeczkowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek:Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, polędwicą sopocką i
czerwoną papryką, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

PIĄTEK 26.01.2018r.
Śniadanie: Płatki pszenne pełnoziarniste z mlekiem, angielka z masłem, serem
białym i ziołami, gruszka.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Barszcz czerwony z makaronem”durum”, ziemniaki z
koperkiem, kotlet rybny, surówka z kiszonej kapusty, kompot
truskawkowo-śliwkowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,ryba,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem i pasztetem drobiowym
zapiekanym i pomidorem, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,jajko

DZIECI W CIĄGU DNIA KORZYSTAJĄ Z WODY
MINERALNEJ