Aktualności

Ważna informacja dla Rodziców 
Zebranie z rodzicami dzieci nowoprzyjętych do przedszkola 
Podpisanie umów na nowy rok szkolny 2018/19 
Program Dobry start  - informacja dla Rodziców dzieci idących do szkoły
Przerwa wakacyjna 2018 - wykaz pracujących przedszkoli
Wyniki ewaluacji wewnętrznej 2018
REKRUTACJA  rok szkolny 2018 / 2019
Zajęcia dodatkowe
Opłaty
Jadłospis

Nasze przedszkole od kilku lat należy do „Łódzkiej Sieci Szkół i Przedszkoli Promujących Zdrowie” dlatego też kładziemy duży nacisk na zdrowe żywienie dzieci.

Dbamy o to aby produkty przeznaczone do sporządzania potraw były jak najmniej przetworzone – naturalne ,wysokiej jakości i dostarczały dzieciom wszystkich niezbędnych składników odżywczych i energetycznych

Przygotowując posiłki nie stosujemy ulepszaczy smaku ani konserwantów, nie używamy kostek rosołowych, nie używamy gotowych przypraw typu Vegeta, Jarzynka. Stosujemy wiele naturalnych ziół. Wprowadziliśmy do jadłospisu różnego rodzaju kasze oraz różne rodzaje pieczywa. Każdego dnia dzieci spożywają świeże owoce i warzywa. Podajemy do picia naturalne, przecierowe soki, herbatki ziołowe i owocowe. Dzieci mają stały dostęp do wody źródlanej.

PONIEDZIAŁEK 24.09.2018r.
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku, bułka kajzerka z masłem i polędwicą drobiową z warzywami, śliwka.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem „durum”, ziemniaki z koperkiem, karczek w sosie własnym, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten
Podwieczorek: Budyń waniliowy , angielka z masłem, brzoskwinia, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

WTOREK 25.09.2018r.
Śniadanie: Lane kluski na mleku, angielka z masłem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, sok jabłkowo-marchwiowy.
Alergeny: mleko,gluten,jajko
Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, ryż, filet z kurczaka w ananasie, kompot truskawkowo-porzeczkowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten
Podwieczorek: Kanapka z chleba z siemieniem lnianym z masłem, sałatą i szynką konserwową, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

ŚRODA 26.09.2018r.
Śniadanie: Mleko, bułka wieloziarnista z masłem, serem białym i ziołami, gruszka.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Zupa-krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym, ziemniaki z koperkiem, panierowana pierś z indyka, surówka wielowarzywna, kompot truskawkowo-agrestowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pastą z makreli i natką pietruszki, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten, ryba,jajko

CZWARTEK 27.09.2018r.
Śniadanie: Bawarka, kanapka z chleba słonecznikowego z masłem, jajkiem i szczypiorkiem, arbuz.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Zupa marchewkowa z ziemniakami, kluski francuskie, kapusta gotowana z mięsem (mięso wp), kompot truskawkowo-śliwkowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, roladą z kurczaka i rzodkiewką, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

PIĄTEK 28.09.2018r.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chlebek kukurydziany z masłem, banan.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Kasza manna na rosole, ziemniaki z koperkiem, duszone podudzie z kurczaka, mizeria, kompot truskawkowo-wiśniowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten
Podwieczorek: Kabanos drobiowy, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem i czerwoną papryką, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

DZIECI W CIĄGU DNIA KORZYSTAJĄ Z WODY MINERALNEJ