Aktualności

Zebrania z Rodzicami
Zajęcia dodatkowe
Opłaty
Jadłospis

Nasze przedszkole od kilku lat należy do „Łódzkiej Sieci Szkół i Przedszkoli Promujących Zdrowie” dlatego też kładziemy duży nacisk na zdrowe żywienie dzieci.

Dbamy o to aby produkty przeznaczone do sporządzania potraw były jak najmniej przetworzone – naturalne ,wysokiej jakości i dostarczały dzieciom wszystkich niezbędnych składników odżywczych i energetycznych

Przygotowując posiłki nie stosujemy ulepszaczy smaku ani konserwantów, nie używamy kostek rosołowych, nie używamy gotowych przypraw typu Vegeta, Jarzynka. Stosujemy wiele naturalnych ziół. Wprowadziliśmy do jadłospisu różnego rodzaju kasze oraz różne rodzaje pieczywa. Każdego dnia dzieci spożywają świeże owoce i warzywa. Podajemy do picia naturalne, przecierowe soki, herbatki ziołowe i owocowe. Dzieci mają stały dostęp do wody źródlanej.

PONIEDZIAŁEK 20.11.2017r.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, angielka z masłem i serem twarogowym w
posypce, melon.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem”durum”, ziemniaki z koperkiem,
pałka z kurczaka, marchewka gotowana, kompot wieloowocowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba dyniowego z masłem, szynką wiejską i zielonym
ogórkiem, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

WTOREK 21.11.2017r.
Śniadanie: Bawarka, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pasztetem
zapiekanym i rzodkiewką, sok jabłkowo-aroniowy.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszą manną, ziemniaki z koperkiem,
gołąbki”inaczej”w sosie pomidorowym, surówka z selera, kompot
truskawkowo-agrestowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba z siemieniem lnianym z masłem, polędwicą
indyczą i czerwoną papryką, gruszka, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

ŚRODA 22.11.2017r.
Śniadanie: Mleko, bułka kajzerka z masłem, pastą jajeczną i szczypiorkiem, sok
jabłkowo-marchwiowy.
Alergeny: mleko,gluten,jajko
Obiad: Barszcz biały z ziemniakami, kasza gryczana, duszone polędwiczki
wieprzowe, ogórek kiszony, kompot truskawkowo-wiśniowy.
Alergeny: mleko,gluten
Podwieczorek: Budyń waniliowy z musem malinowym, chałka z masłem, jabłko,
herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

CZWARTEK 23.11.2017r.
Śniadanie: Zacierki na mleku, angielka z masłem, rzodkiewką i szczypiorkiem,
winogrono.
Alergeny: mleko,gluten,jajko
Obiad: Kremowa zupa z soczewicy z grzankami, kopytka, gulasz wieprzowy,
kapusta czerwona zasmażana, kompot truskawkowo-porzeczkowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Bułka orkiszowa z masłem, sałatą i suchą krakowską, jabłko,
herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

PIĄTEK 24.11.2017r.
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku, kanapka z chleba słonecznikowego z masłem i
żółtym serem, biała rzodkiew, sok jabłkowo-wiśniowy.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Zupa dyniowa z kluseczkami, ziemniaki z koperkiem, filet rybny
panierowany, surówka z kiszonej kapusty, kompot truskawkowo-śliwkowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,ryba, jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, schabem w ziołach
(wyrób własny) i pomidorem, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

 

DZIECI W CIĄGU DNIA KORZYSTAJĄ Z WODY
MINERALNEJ