Aktualności

Zaproszenie dla Rodziców
Zajęcia dodatkowe
Opłaty
Jadłospis

Nasze przedszkole od kilku lat należy do „Łódzkiej Sieci Szkół i Przedszkoli Promujących Zdrowie” dlatego też kładziemy duży nacisk na zdrowe żywienie dzieci.

Dbamy o to aby produkty przeznaczone do sporządzania potraw były jak najmniej przetworzone – naturalne ,wysokiej jakości i dostarczały dzieciom wszystkich niezbędnych składników odżywczych i energetycznych

Przygotowując posiłki nie stosujemy ulepszaczy smaku ani konserwantów, nie używamy kostek rosołowych, nie używamy gotowych przypraw typu Vegeta, Jarzynka. Stosujemy wiele naturalnych ziół. Wprowadziliśmy do jadłospisu różnego rodzaju kasze oraz różne rodzaje pieczywa. Każdego dnia dzieci spożywają świeże owoce i warzywa. Podajemy do picia naturalne, przecierowe soki, herbatki ziołowe i owocowe. Dzieci mają stały dostęp do wody źródlanej.

PONIEDZIAŁEK 23.10.2017r.

Śniadanie: Bawarka, kanapka z chleba z siemieniem lnianym z masłem, kurczakiem
gotowanym i zielonym ogórkiem, sok jabłkowo-aroniowy.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami, makaron spaghetti z sosem
mięsno-pomidorowym (łopatka b/k), kompot wieloowocowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pastą z tuńczyka i
natką pietruszki, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

WTOREK 24.10.2017r.
Śniadanie: Kasza manna na mleku, bułka kajzerka z masłem, białym serem i
kiełkami rzodkiewki, gruszka.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Rosół z makaronem, ziemniaki z koperkiem, pulpet drobiowy w sosie
własnym, surówka z buraczków i jabłka, kompot truskawkowo-wiśniowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba żytniego z masłem, szynkową wieprzową i
kolorową papryką, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

ŚRODA 25.10.2017r.
Śniadanie: Płatki owsiane BIO na mleku, chlebek kukurydziany z masłem, banan.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Zupa ziemniaczana z koperkiem, kasza jaglana z warzywami, eskalopek
cielęcy, kompot wiśniowo-truskawkowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten
Podwieczorek: Kanapka z chleba dyniowego z masłem, sałatą i szynką konserwową,
jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko, gluten

CZWARTEK 26.10.2017r.
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku, angielka z masłem, parówki z szynki na
gorąco, ketchup b/konserwantów, śliwka.
Alergeny: mleko,gluten,jajko
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, pampuchy z polewą
jogurtowo-truskawkową, kompot wiśniowo-agrestowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pasztetem z gęsi i
pomidorem, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten,jajko

PIĄTEK 27.10.2017r. DZIEŃ MARCHEWKI
Śniadanie: Bawarka, bułka wieloziarnista z masłem, serem żółtym i rzodkiewką,
sok marchwiowy.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Zupa grochowa z zacierką, ziemniaki z koperkiem, filet rybny
panierowany, surówka z  marchewki i jabłka , kompot truskawkowo-śliwkowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,ryba
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z pastą z boczku wędzonego i
szczypiorkiem, jabłko, herbata rooibos.
Alergeny: mleko,gluten

DZIECI W CIĄGU DNIA KORZYSTAJĄ Z WODY
MINERALNEJ