Aktualności

Informacje dla Rodziców 
Wyniki ewaluacji wewnętrznej 2018
Zajęcia dodatkowe
Opłaty
Jadłospis

Nasze przedszkole od kilku lat należy do „Łódzkiej Sieci Szkół i Przedszkoli Promujących Zdrowie” dlatego też kładziemy duży nacisk na zdrowe żywienie dzieci.

Dbamy o to aby produkty przeznaczone do sporządzania potraw były jak najmniej przetworzone – naturalne ,wysokiej jakości i dostarczały dzieciom wszystkich niezbędnych składników odżywczych i energetycznych

Przygotowując posiłki nie stosujemy ulepszaczy smaku ani konserwantów, nie używamy kostek rosołowych, nie używamy gotowych przypraw typu Vegeta, Jarzynka. Stosujemy wiele naturalnych ziół. Wprowadziliśmy do jadłospisu różnego rodzaju kasze oraz różne rodzaje pieczywa. Każdego dnia dzieci spożywają świeże owoce i warzywa. Podajemy do picia naturalne, przecierowe soki, herbatki ziołowe i owocowe. Dzieci mają stały dostęp do wody źródlanej.

PONIEDZIAŁEK 15.10.2018r.
Śniadanie: Płatki kukurydziane b/g z mlekiem, angielka z masłem, rzodkiewką i szczypiorkiem, winogrono.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, placki z dynią i serkiem naturalnym z miodem, kompot wieloowocowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, kurczakiem gotowanym i pomidorem, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

WTOREK 16.10.2018r.
Śniadanie: Mleko, kanapka z chleba słonecznikowego z masłem, twarożkiem i czosnkiem niedźwiedzim, sok jabłkowo-marchwiowy.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Lane kluski na rosole, ziemniaki z koperkiem, smażony filet z kurczaka panierowany w płatkach migdałowych, sałata z sosem jogurtowym, kompot truskawkowo-porzeczkowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, schabem gotowanym (wyrób własny) i czerwoną papryką, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

ŚRODA 17.10.2018r.
Śniadanie: Jaglanka na mleku, bułka maślana z masłem i dżemem morelowym słodzonym sokiem jabłkowym, gruszka.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, ryż, strogonow z mięsa indyczego (pieczarki,papryka), kompot truskawkowo-agrestowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten
Podwieczorek: Kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, szynką wiejską i zielonym ogórkiem, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

CZWARTEK 18.10.2018r.
Śniadanie: Kawa inka z mlekiem, kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pastą jajeczną i szczypiorkiem, sok jabłkowo-malinowy.
Alergeny: mleko,gluten,jajko
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, kluski śląskie, gulasz wieprzowy (szynka b/k), surówka z czerwonej kapusty, kompot truskawkowo-śliwkowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,jajko
Podwieczorek: Płatki ryżowe na mleku z musem owoców leśnych, jabłko, herbatka rooibos.
Alergeny: mleko,gluten

PIĄTEK 19.10.2018r.
Śniadanie: Kasza manna na mleku, angielka z masłem i żółtym serem, kiwi.
Alergeny: mleko,gluten
Obiad: Zupa wiśniowa z makaronem „durum”, ziemniaki z koperkiem, ryba duszona z warzywami „po grecku”, kompot truskawkowo-wiśniowy.
Alergeny: seler,mleko,gluten,ryba
Podwieczorek: Kanapka z chleba z siemieniem lnianym z masłem i roladą drobiową z suszonymi, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: mleko,gluten

DZIECI W CIĄGU DNIA KORZYSTAJĄ Z WODY MINERALNEJ